Cała prawda o jedzeniu

Cała prawda o jedzeniu

Programy zagraniczne

Czterech nieustraszonych reporterów przemierza cały świat w poszukiwaniu producentów żywności, którzy potrafią udzielić odpowiedzi na proste pytania dotyczące konsumowanej przez nas żywności.

Skąd na cytrynach bierze się wosk? Jakie bakterie zawierają probiotyki? Zadawane w programie pytania są czasem naiwne, czasem bardzo zabawne, ale odpowiedzi na nie są zawsze szokujące i skłaniające do myślenia.

  • Dziś poznamy sekrety produkcji znanego napoju. Kate zobaczy kandydata na super warzywo, a Matt odkryje coś bardzo ostrego.

    Piwo Stout ma wielu amatorów na całym świecie. Słynie z charakterystycznego kremowego smaku. Jak się je produkuje? Jim odwiedzi kogoś, przed kim to piwo nie ma tajemnic. Dlaczego dodaje się... azot do piwa? To wszystko zobaczycie w "Całej prawdzie o jedzeniu" To będzie smaczny odcinek!

    Cała prawda o jedzeniu 3

 

 

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Witam. W odcinku chyba 11 była mowa o brukwi wodnej. Nie jestem pewien czy dobrze usłyszałem brukiew czy rukiew wodna ? Proszę o pomoc.

~Gość

rukiew wodna

Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TTV nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
tvnpix