Cała prawda o jedzeniu

Cała prawda o jedzeniu

Programy zagraniczne

Czterech nieustraszonych reporterów przemierza cały świat w poszukiwaniu producentów żywności, którzy potrafią udzielić odpowiedzi na proste pytania dotyczące konsumowanej przez nas żywności.

Skąd na cytrynach bierze się wosk? Jakie bakterie zawierają probiotyki? Zadawane w programie pytania są czasem naiwne, czasem bardzo zabawne, ale odpowiedzi na nie są zawsze szokujące i skłaniające do myślenia.

  • Dziś poznamy sekrety produkcji znanego napoju. Kate zobaczy kandydata na super warzywo, a Matt odkryje coś bardzo ostrego.

    Piwo Stout ma wielu amatorów na całym świecie. Słynie z charakterystycznego kremowego smaku. Jak się je produkuje? Jim odwiedzi kogoś, przed kim to piwo nie ma tajemnic. Dlaczego dodaje się... azot do piwa? To wszystko zobaczycie w "Całej prawdzie o jedzeniu" To będzie smaczny odcinek!

    Cała prawda o jedzeniu 3

 

 

tvnpix