Twarzą w twarz z... mięsem

"Kossakowski
"Kossakowski

Mięso. Starannie zapakowany, leżący na sklepowej półce, pozbawiony konotacji ze zwierzętami produkt . Statystycznie każdy Polak zjada ponad 70 kg mięsa rocznie, ale woli nie zastanawiać się nad tym skąd ono pochodzi. Tak jest wygodniej. Przemek postanowił stanąć twarzą w twarz z niełatwą prawdą na temat pochodzenia mięsa. Przemek uda się na polowanie. Będzie się skradał, podchodził zwierzynę, a potem padnie strzał... W rzeźni weźmie udział w masowym uboju krów z których produkowane są, tak pożądane wśród konsumentów, steki. Uda się także na wieś gdzie domowa produkcja wędlin jest codziennością, a wegetarian jest jak na lekarstwo. Co jeszcze wydarzy się na planie, że Przemek będzie musiał przerwać zdjęcia i zabierze go karetka ratunkowa?

"Kossakowski. Inicjacja" 19 luty, godz. 22:00

podziel się:

Pozostałe wiadomości